Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Mikin pään muotoisessa voimalassa on 48 000 paneelia

Mikki Hiiri tuottaa sähköä Floridan Disneyworldin tarpeisiin viiden megawatin teholla. Kuva: Near.Map.com.

Mikki Hiiri tuottaa sähköä Floridan Disneyworldin tarpeisiin viiden megawatin teholla. Kuva: Near.Map.com.

Maailman laajin huvi- ja toimintapuistoalue, Floridan Orlandon kaupungin tuntumassa sijaitseva Walt Disney World saa nykyisin osan käyttöenergiastaan puiston suosituimmalta henkilöltä Mikki Hiireltä. Keksintöjen maailmaksi kutsutun, muun muassa teknologian saavutuksia sekä eri maiden paviljonkeja käsittävän Epcot-Center -teemapuiston vieressä otettiin käyttöön aurinkovoimala, jossa on kaikkiaan 48 000 aurinkopaneelia.

Voimalan, jonka käytännön toiminnasta vastaa Duke Energy -yhtiö, nimellisteho on 5 megawattia, mikä vastaisi noin tuhannen kotitalouden sähköenergian tarvetta. Mikki Hiiri -aurinkovoimalan tuottama sähkö käytetään puistoalueen hotellien tarpeisiin (Fox News, 13.4.2016).

World Disney World avattiin yleisölle lokakuussa 1971

Mainokset