Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Turkit ja turkissomisteet ovat leet olennainen osa Armanin vaatemallistoissa. Syysmallistoa 2008. Kuva: organiclightsculptures.com.

Turkit ja turkissomisteet ovat olleet olennainen osa Armanin vaatemallistoissa. Syysmallistoa 2008. Kuva: organiclightsculptures.com.

Eläinsuojelijoiden ja -aktivistien – ja ennen kaikkea tuotteita ostavan yleisön – vaatimukset turkisten käytön lopettamiseksi vaikuttavat muotialan huipullakin. Uusimpana luonto- ja eläinystävällisenä tekona maailman tunnetuimpiin suunnittelijoihin lukeutuva italialainen Georgio Armani ilmoitti täydellisestä turkisten käytön lopettamisesta syys-talvimallistosta 2016 lähtien. Turkiksia ei käytetä vast’edes missään Armani Group -yritysryppään tuotteissa.

Turkiksista luopuminen on Armanin mukaan keino toteuttaa yrityksen tavoitetta suojella ja huolehtia luonnosta ja eläimistä. Kuuluisista muotitaloista ainakin Hugo Boss, Calvin Klein ja Tommy Hilfinger ovat antaneet vastaavia sitoumuksia olla käyttämättä turkiksia vaatteissa tai muissa tuotteissaan (Uutistoimisto Reuters, 23.3.2016).

Mainokset