Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Saksan viimeinen kiertävissä sirkuksissa esiintynyt karhu pääsi viimein vapauteen. Kuva: express.co.uk.

Saksan viimeinen kiertävissä sirkuksissa esiintynyt karhu pääsi viimein vapauteen. Kuva: express.co.uk.

Ben on viimein vapaa. Ben on koko elämänsä hämärässä häkissä viettänyt karhu (Ursus arctos) – tai ei nyt ihan koko elämäänsä, sillä lyhyiksi ajoiksi Ben pääsi häkistään esiintymään kiertävän sirkuksen areenoille. Circus Alberti -sirkuksen vetonauloihin kuulunut karhu vapautettiin eläinsuojelujärjestön edustajien ja poliisin voimin – oikeuden vahvistaman haltuunottomääräyksen mukaisesti – pienellä Fürstenfeldbruck -nimisellä paikkakunnalla Baijerissa 14.3.2016.

Sirkusväki ei vapaaehtoisesti luopunut karhustaan. Omistajat yrittivät paeta poliisivoimin toteutettua takavarikkoa ajamalla autollaan aidan läpi – Ben mukana auton vetämässä peräkärryssä – kunnes pakomatka päättyi poliisiautojen muodostamaan tiesulkuun.

Sirkuskarhun takavarikointiin ryhdyttiin, kun oli tiedossa että Benin hoito oli laiminlyöty vuorokausien ajaksi sirkuskiertueella. Oikeuden määräyksellä karhu oli luovutettava eläinsuojelujärjestön haltuun. Benin esiintyminen olisi ollut joka tapauksessa laitonta Fürstenfeldbruckissa, sillä paikkakunnalla on voimassa villieläinten hallussapitoa ja hyväksikäyttöä koskeva ehdoton kielto.

Vaiherikkaan takavarikon jälkeen Beniä odottavat rauhalliset eläkepäivät, sillä karhu toimitetaan luonnonmukaisiin oloihin, Pohjois-Saksassa sijaitsevalle suojelualueelle.

Ben jäi viimeiseksi Saksassa kiertävissä sirkuksissa esiintyneeksi karhuksi, mutta muita villielämiä on vastaavissa tehtävissä vielä runsaasti, eläinsuojelijat muistuttavat (Express, 15.3.2016; http://www.express.co.uk/news/world/652720/Last-captive-travelling-circus-bear-finally-free

Mainokset