Avainsanat

, , , , , , , , ,

Just Pups -lemmikkikaupan julkisivun takaa paljastui ennätyksellisen karmea totuus eläinten huonosta kohtelusta.

Just Pups -lemmikkikaupan julkisivun takaa paljastui ennätyksellisen karmea totuus eläinten huonosta kohtelusta. Kuva: Google Maps.

Lemmikkieläinten kauppa on laajaa ja aivan liian usein myös julmaa liiketoimintaa, jossa eläinten oikeudet ja hyvinvointi unohtuvat voittojen maksimoinnin edessä. Järkyttävä esimerkki kaupan raadollisuudesta löytyi Yhdysvaltain itärannikolla, New Jerseyn osavaltiossa sijaitsevassa East Brunswickin kaupungissa toimivasta liikkeestä, jonka omistaja sai kerralla peräti 267 syytettä eläinrääkkäyksestä, eläinten huonosta kohtelusta ja kaupan ala-arvoisesta hygieniasta.

New Jersey Society for the Prevention of Cruelty to Animals -järjestön julkisuuteen tuomassa tapauksessa Just Pups -nimellä toimivan lemmikkieläinkaupan omistaja haastettiin oikeuteen lukuista rikkomuksista. Tarkastuksessa liikkeen tilojen hygieninen tila oli surkea, kaupassa oli paljon sairaita eläimiä yhdessä terveyden eläinten kanssa, ja liikkeen pakastimesta löytyi kolme kuollutta koiraa. Tarkastajien mukaan myös liikkeessä asioivat ihmiset joutuivat alttiiksi infektioriskeille.

Liikkeen omistaja puolustautui toteamalla eläinten saaneen ennakoivasti tarvittavaa hoitoa ja huolenpitoa ja että ”kaikki koirat ovat saaneet enemmän kuin tarpeeksi ruokaa, vettä ja eläinlääkärin huolenpitoa, ja että eläimet voivat toki sairastua kuten ihmisetkin”.

Tarkastuksen tulos ei ole yllätys, sillä eläinlääkärit olivat jo aiemmin todenneet liikkeestä ostettujen eläinten olevan kunnoltaan myyntikelvottomia.

Paikallisen oikeuden tuomarin päätöksellä liike suljettiin ja toiminta keskeytettiin. Just Pups -kaupan omistaja ilmoitti asiasta kertomalla ”liikkeen sisäisistä parannustöistä”. East Brunswickin liikkeen lisäksi samalla omistajalla on kolme muutakin Just Pups -eläinkauppaa muualla New Jerseyssä (Fox News, 1.3.2016: http://www.foxnews.com/us/2016/03/01/more-than-200-animal-cruelty-charges-filed-against-new-jersey-pet-shop-owner.html

Mainokset