Avainsanat

, , , , , , , , ,

Vuonna 154 valmistunutta Michelangelon David-patsasta on luonnehdittu maailman kauneimmaksi veistokseksi. Kuva: Rosella Lorenzi, Discovery News.

Vuonna 1504 valmistunutta Michelangelon David-patsasta on luonnehdittu maailman kauneimmaksi veistokseksi. Kuva: Rosella Lorenzi, Discovery News.

Imurointia eivät vältä kuuluisimmatkaan, edes puolen vuosituhannen ikäiset seniorit. Firenzessä sijaitseva, maailman kuuluisimmaksi ja kauneimmaksi patsaaksi kutsuttu Michelangelon (1475–1564) David-patsaan säännölliset puhdistukset tehdään tavallisesti museoasiantuntijoiden kesken, mutta poikkeuksellisesti kuvaajia ja toimittajia päästettiin seuraamaan monumentin käsittelyä.

Vuonna 1504 valmistunut David, kuten muutkin arvoteokset on imuroitava ja puhdistettava 2–3 kuukauden välein, jotta lika ei kuluttaisi patsaita. David on saanut vastaavan puhdistuskäsittelyn säännöllisesti jo 12 vuoden ajan, kertoi patsaan sijaintimuseon Galleria di Accademia di Belle Arti di Firenzen johtaja Cecilie Hollberg viisituntista siivousoperaatiota seuranneille toimittajille (Discovery News, 29.2.2016; http://news.discovery.com/history/art-history/dusting-michelangelos-david-photos-160229.htm

Mainokset