Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Villisiat menestyvät Espanjan luonnossa liian hyvin – ainakin katalonialaisten mielestä. Kuva: earthwine.wordpress.com.

Villisiat menestyvät Espanjan luonnossa liian hyvin – ainakin katalonialaisten mielestä. Kuva: earthwine.wordpress.com.

Villisiat menestyvät Espanjassa, ainakin maan koillisosassa Katalonian itsehallintoalueella erinomaisesti, ihmisten kannalta liiankin hyvin. Voimakkaasti kasvanutta ja ihmisasutuksen tuntumaan kotiutunutta villisikojen (Sus scrofa) määrää on pyritty rajoittamaan metsästyksellä. Vuonna 2015 metsästäjät karsivat villisikakantaa 650 yksilöllä, mutta sekään ei riitä pitämään eläinvahinkoja kurissa. Uutena keinona Barcelonan autonomisen yliopiston tutkijat ovat aloittaneet ehkäisykampanjan alueen villisioille.

Asiantuntijat uskovat, että sadalle villisikanaaraalle annettavat ehkäisyruiskeet onnistuvat alentamaan lajin jälkeläistuotantoa 75 prosentilla. Tämän uskotaan vähentävän maatilatalous- ja liikennevahinkoja merkittävästi, ja ainakin asutuksen piiriin kotiutuneiden villisikojen aiheuttamat häiriöt ja pelot vähenevät eläinkannan kutistuessa (The Times, 16.2.2016).

Mainokset