Avainsanat

, , , , , ,

Kiinan ja Mongolian rajalla takavarikoitu 148 suden nahan erä on vain yksi osoitus harvinaisten eläinten loppumattomasta kysynnästä laittomilla markkinoilla.

Kiinan ja Mongolian rajalla takavarikoitu 148 suden nahan erä on vain yksi osoitus harvinaisten eläinten loppumattomasta kysynnästä laittomilla markkinoilla. Kuva: CEN/dailymail.co.uk

Kiinalaisten kyltymätön kysyntä harvinaisten eläinten ja eläintuotteiden markkinoilla tunnetaan parhaiten uhanalaisten sarvikuonojen sarvien, norsunluun sekä tiikerin elinten salakaupasta, mutta valitettavan osansa laittomuuksista saavat myös sudet (Canis lupus). Viimeisin todiste on 4.2.2016 Kiinan koillisosassa, Xinjiangin autonomisella alueella tehty löytö, jossa poliisi takavarikoi 148 suden nahkaa, 255 suden luista valmistettua korua ja koriste-esinettä, useita suden ruhoja sekä paljon eri sisäelimiä ja teurasjätteitä. Takeshenkenin raja-asemalla, lähellä Kiinan ja Mongolian rajaa tehty takavarikko on yksi suurimmista vuosikymmeniin. Useita henkilöitä on pidätetty villieläintuotteiden salakuljetuksesta epäiltyinä (DailyMail.co.uk, 8.2.2016).

Tapaus ei ole ainutlaatuinen, eikä edes suurin lajissaan. Elokuussa 2013 tulli takavarikoi 645 suden nahkaa Pekingin kansainvälisellä lentokentällä. Takavarikoitu rahti oli tullut lennolta Ateenasta, mutta suden nahkojen alkuerää ei ainakaan takavarikkotilanteessa pystytty selvittämään. On epätodennäköistä, että ainakaan kaikki nahat olisivat paikallisten salametsästäjien saaliista, sillä Kreikan luonnonvaraisen susikannan kooksi arvioidaan 500–700 yksilöä (EnetEnglish.gr, 9.7.2013).

Mainokset