Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Kuten kaikki jättiläispandan pennut, Tintti sai valtavan media- ja yleisösuosion ensimmäisissä julkisissa esiintymisissään Chongqingin eläintarhassa.

Kuten kaikki jättiläispandan pennut, Tintti sai valtavan media- ja yleisösuosion ensimmäisissä julkisissa esiintymisissään Chongqingin eläintarhassa. Kuva CRIEnglish.com

Kiinan kansalliseläin ja koko maailman luonnonsuojelun symboli jättiläispanda (Ailuropoda melanoleuca) on niin harvinainen, että jokaisen uuden yksilön syntyminen on uutisaihe. Kaakkois-Kiinassa sijaitsevassa Chongqingin eläintarhassa on 12 jättiläispandaa, ja ryhmän uuden tulokkaan nimestä järjestettiin kansainvälinen kilpailu.

Juuri ennen kiinalaisen uudenvuoden – apinan vuoden – alkua tulokkaan nimi paljastettiin, ja nimi on ”länsimaalaisuudessaan” ilmenen yllätys. Arvovaltainen raati valitsi voittajaksi paikallisen asukkaan ehdotuksen Tintti (Tiedebasaari ei valitettavasti tiedä Tintin kiinankielistä kirjoitusasua) – belgialaisen Hergen (oikealta nimeltään Georges Remi) luoman, kaiken ikäisten ihmisten kaikkialla maailmassa tunteman sarjakuva- ja filmisankarin mukaan. Nimiehdotuksia oli lähetty kaikkialta maailmasta, yhtensä yli 180.

Elokuussa 2015 syntynyt Tintti on järjestyksessään viides urospentu emolleen, Yaya-naaraalle. Ristiäisten aikaan viisikuukautinen Tintti painoi 9.2 kiloa (Uutistoimisto Xinhua, 5.2.2016; http://news.xinhuanet.com/english/2016-02/05/c_135077625.htm

Mainokset