Avainsanat

, , , , , , ,

Vapaa-ajallaan kamelin auton ikkunasta ampumalla tappanut sotilas tuomitiin neljäksi kuukaudeksi vankeuteen. Kuva: YouTube.

Vapaa-ajallaan kamelin auton ikkunasta ampumalla tappanut sotilas tuomittiin neljäksi kuukaudeksi vankeuteen. Kuva: YouTube.

Israelilainen sotaoikeus langetti vankeustuomiot kahdelle maan armeijan eliittijoukkoihin kuuluvalle sotilaalle asiattomasta aseenkäytöstä ja eläinrääkkäyksestä. Toinen lomalla olleista sotilaista ampui käsiaseellaan liikkuvan auton ikkunasta lähietäisyydellä tien varressa olleen kamelin. Tapahtuman jäljille päästiin, koska sotilaat olivat ladanneet tapahtumavideon YouTubeen.

Länsirannalla marraskuussa 2015 tapahtuneesta ampumisesta syytetylle sotilaalle langetettiin neljän kuukauden vankeusrangaistus, ja tapahtuman kuvannut sotilas puolestaan sai kahden kuukauden vankeustuomion. Molempien tuomittujen sotilasarvot alennettin.

Tuomioiden perusteina sotaoikeus mainitsi luvattoman aseenkäytön lisäksi eläinrääkkäyksen, johon armeija kertoo suhtautuvansa hyvin ankarasti. Sotilaat puolestaan sanoivat ampumisen – ja tappamisen toteuttaneen sotilaan naurun – johtuneen euforiasta (poikkeuksellisesta mielihyvästä, joka usein johtuu lääkkeistä tai nautintoaineista) ja koska tapahtuma oli hyvin jännittävä (Newsweek, 27.1.2016; http://europe.newsweek.com/two-elite-israeli-soldiers-jailed-killing-camel-west-bank-420007?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=rss

YouTube -video: https://www.youtube.com/watch?v=4M33l_FdaiI

Mainokset