Avainsanat

, , , , , , ,

Kiinalaistunnus ohitti saksalaisen .de tunnuksen yleisimpänä internetin kansallisena tunnuksena.

Kiinalaistunnus ohitti saksalaisen .de tunnuksen yleisimpänä internetin kansallisena tunnuksena.

Internetaikakauden tunnetuin tunnusmerkki lienee kansainvälinen .com, joka perustettiin 30 vuotta sitten. Tätä nykyä ”dot-comeja” on käytössä reilusti yli sadassa miljoonassa internetosoitteessa. Kansallisista maatunnuksista yleisin on ollut pitkään Saksan .de, mutta vuoden 2016 alussa maailman väkirikkaimman valtion Kiinan .cn -tunnus on noussut kansallisten tunnusten kärkeen.

Vuodenvaihteessa 2015/2016 .cn -tunnuksella varustettuja internetosoitteita oli kaikkiaan 16.36 miljoonaa, osoittaa tuota tunnusta hallinnoiva China Internet Network Information; CNNIC -organisaatio. Kiinalaisten yksityishenkilöiden, yritysten ja organisaatioiden ohella .cn -tunnuksia on paljon kansainvälisillä toimijoilla kuten Kiinassa toimipaikkoja ylläpitävillä suuryrityksillä ja järjestöillä (Uutistoimisto Xinhua, 9.1.2016; http://news.xinhuanet.com/english/2016-01/09/c_134992681.htm

Mainokset