Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Jään kanssa nautitut hedelmät, kalat, kanankoivet, kalat ja veri pitävät yllä nestetasapainoa

Oranki nauttii jäätyneestä välipalasta heinäkuun 2015 hellesäässä.

Oranki nauttii jäätyneestä välipalasta heinäkuun 2015 hellesäässä Rooman eläintarhassa.

Kun lämpömittarin asteikko osoittaa hellelukemia, monet ihmiset ja eläimet nauttivat kesän parhaista hetkistä. Mutta hyvin monelle ihmiselle ja eläimelle helle on ankara, jopa hengenvaarallinen koettelemus. Useimmat ihmiset ja luonnonvaraiset eläimet voivat hakeutua varjoon kuumimpia helteitä pakoon, mutta eläintarhojen häkeissä ja aitauksissa suojapaikkoja on rajoitetusti, jos ollenkaan.

Monen eurooppalaisen eläintarhan asukit ovat saaneet heinäkuun 2015 ensimmäisen viikon ennätyshelteillä apua poikkeuksellisen ruokavalion avulla: Eläimille tarjotaan jääpalojen sisään pakastettuja hedelmiä, lihapaloja, ja suurpedoille erityisen suurta herkkua on jäädytetty veri. Jään mukana eläimet saavat myös vettä, jonka säännöllinen nauttiminen on niin ihmisille kuin kaikille muillekin olennoille elintärkeää nestevajauksen estämiseksi.

BBC:n video esittää eri eläintarhojen ratkaisuja asukkaiden helledieeteistä (http://www.bbc.com/news/world-europe-33375758

Mainokset