Avainsanat

, , , , ,

Turkkilainen tuomari otti jyrkän kannan murhaan, jossa kissa-uhrin puukottamisesta langetettiin vuosien vankeusrangaistus.

Turkkilainen tuomari otti jyrkän kannan murhaan, jossa kissa-uhrin puukottamisesta langetettiin vuosien vankeusrangaistus.

Turkkilainen 21-vuotias kirjallisuuden opiskelija tuomittiin kolmeksi vuodeksi vankeuteen äärimmäisen väkivaltaisesta murhasta. Uhrina oli İletki-niminen kissa, jonka mies oli ottanut huostaansa läheisestä kahvilasta. Tuomion ankaruus johtui teon poikkeuksellisesta väkivaltaisuudesta. Mies kidutti kissaa ja tappoi eläimen helmikuussa 2014 puukottamalla, ja murhan jälkeen hän vielä ”viimeisteli” tekonsa murskaamalla eläimen pään. Ja kaiken kukkuraksi tekijä kuvasi tapahtuman videolle ja jakoi näytelmän internetissä.

Tuomion 6.5.2015 julistanut tuomari Orhan Küḉükfidanci kuvasi tekoa murhaksi, jossa ei tuhottu yksityisomaisuutta vaan lain suojaa nauttiva elävä olento. Kovan tuomion tuomari sanoi johtuvan siitä, ettei hänen omatuntonsa sallinut raa’an teon jäädä rankaisematta kunnolla.

Tuomitun asianajajan ja omaisten vaatimukset rangaistuksen lieventämisestä eivät tuomariin tehonneet, vaikka tekijä vetosi syyntakeettomuuteen. Opiskelija sanoi elävänsä jatkuvasti kissojen ja koirien kanssa, joten tapahtuma oli hänen mukaansa vain kertaluonteinen poikkeus. Vastaavissa seuraeläinten tappotapauksissa turkkilaiset oikeusistuimet ovat vapauttaneet syyllisiksi osoitettuja, mieleltään sairaiksi todettuja henkilöitä (Today’s Zaman, 6.5.2015; http://www.todayszaman.com/national_man-sentenced-to-3-years-in-jail-for-torturing-cat-to-death_379930.html

Mainokset