Avainsanat

, , , , , ,

Uuden-Seelannin kuluttaja- ja eläinsuojelujärjestöt ovat jo vuosia kampanjoineet eläinsuojelulain kiristämisen puolesta.

Uuden-Seelannin kuluttaja- ja eläinsuojelujärjestöt ovat jo vuosia kampanjoineet eläinsuojelulain kiristämisen puolesta.

Uusi-Seelanti kiristää eläinsuojelulakiaan. Saarivaltakunnan parlamentti hyväksyi 5.5.2015 yksimielisesti kolmannessa ja ratkaisevassa käsittelyssä vuonna 1999 voimaan tulleen eläinsuojelulain (Animal Welfare Act) lisäyksen, jolla viranomaisten valtuuksia rikkomusten valvonnassa ja rangaistuksien asettamisessa vahvistettiin, ja lisäksi lain kattavuutta laajennettiin eläinkokeiden säätelyssä. Uudistetun lain nojalla Uudessa-Seelannissa kaikki kosmeettisten valmisteiden testauksiin sekä kosmetiikan aineosiin liittyvät eläinkokeet ovat vast’edes kiellettyjä.

Uudistetussa laissa viranomaisten keinoja eläinsuojelun valvonnassa laajennetaan. Jatkossa viranomaisilla on vähäisiksikin katsotuissa eläinrääkkäys- tai vastaavissa tapauksissa oikeus määrätä rangaistuksia ja/tai vaatia muutoksia eläimille kärsimystä aiheuttaviin käytäntöihin. Tarkennettujen säädösten nojalla viranomaiset voivat puuttua tuotanto- ja seuraeläinten kohtelun lisäksi myös villieläimiin kohdistuviin rikkomuksiin (TV3 News, 5.5.2015; http://www.3news.co.nz/nznews/animal-testing-bill-passed-in-parliament-2015050517#axzz3ZI0Rb2C9

Mainokset