Avainsanat

, , , , , , , ,

Japanese maglev train. Photo credit www.slate.comVain viikon ikäinen junien nopeusennätys murskautui, ja ennätys kirjataan nyt uudelle sataluvulle. Japanilainen JR Tokai saavutti sähkömagneettisessa kentässä noin 10 senttimetriä kiskojen yllä leijuvalla maglev-junallaan huippunopeuden 603 kilometriä tunnissa. Edellisen nopeusennätyksen 590 km/h JR Tokai saavutti samalla 42.8 kilometrin pituisella koeradallaan vain neljä päivää aikaisemmin (News On Japan, 21.4.2015).

Huippunopeuskokeet ovat osa maglev (Magnetic Levitation Transport) – projektia, jonka päämääränä on vakituinen levitaatiojunayhteys Tokion ja Nagoyan suurkaupunkien välillä. Yhteyden on määrä olla valmiina vuoteen 2027 mennessä. Tuolloin metropolien välinen 286 kilometrin junamatka taittuu 40 minuutissa.

Mainokset