Avainsanat

, , , , , , , , ,

Sähkömagneettisessa kentässä kiskojen yllä leijuvan junan kitka alustaansa nähden on mitätön.

Sähkömagneettisessa kentässä kiskojen yllä leijuvan junan kitka alustaansa nähden on mitätön.

Japanilainen rautatieyhtiö JR Tokai ilmoitti 17.4.2015 saavuttaneensa uudella maglev-teknologiaan perustuvalla luotijunallaan huippunopeuden 590 kilometriä tunnissa testiradalla Keski-Japanissa. Entinen maailmanennätys 581 km/h oli saavutettu vuonna 2003, sekin Japanissa.

Maglev (Magnetic Levitation Transport) -junat perustuvat sähkömagneettiseen kenttään, jossa junat leijuvat ratakiskojen yllä koskettamatta pintoja. Levitoivan junan kitka on mitätön (ilmanvastusta lukuun ottamatta), ja näin sekä energiatehokkuus että junan nopeus ovat ylivertaisia perinteisiin ratkaisuihin verrattuina.

JR Tokain nopeuskokeet ovat osa joulukuussa 2014 aloitettua projektia, jolla rakennetaan maglev-luotijunayhteys Tokion ja Nagoyan välille. Uuden yhteyden on määrä aloittaa liikennöinti vuonna 2027 (News On Japan, 17.4.2015).

Ensimmäinen ja tunnetuin maglev-tekniikkaan perustuva kaupallinen levitaatiojunayhteys toimii Kiinan Shanghaissa metropolin keskustan ja lentokentän välillä.

Mainokset