Avainsanat

, , , , , , , ,

Ateenan ilma on usein sakeana ilmansaasteista, joista suuri osa on etelätuulen mukana tullutta Saharan hiekkaa.

Ateenan ilma on usein sakeana ilmansaasteista, joista suuri osa on etelätuulen mukana tullutta Saharan hiekkaa.

Kreikan ympäristöministeriö varoitti 5.1.2015 kansalaisia ainakin maan eteläiseen Attikan maakuntaan Pohjois-Afrikasta tulleesta hiekkapölystä. Etelätuulten kuljettamat, pääosin Saharasta lähteneet pölyhiukkaset ovat usein liikenteen ja puunpolton aiheuttamista ilmansaasteongelmistaan surullisen kuuluisaksi tulleen pääkaupunki Ateenan vakavin kuormittaja.

Ministeriön mukaan afrikkalaista pölyä on pääkaupunki Ateenan ja ympäröivän Attikan maakunnan ilmassa niin paljon, että herkimpiä kansalaisryhmiä kuten yli 65-vuotiaita sekä hengitystiesairauksista kärsiviä kehotettiin pysyttelemään sisätiloissa niin paljon kuin mahdollista, ja astmaa sairastaville suositeltiin lääkityksen tehostamista (Ekathimerini, 5.1.2015).

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Ateenan ilmaa pilaavan pölyn vakavin lähde Saharassa. Tiedebasaari 15.10.2011; https://tiedebasaari.wordpress.com/2011/10/15

Mainokset