Avainsanat

, , , , , , ,

Henkensä kaupalla Syyriasta Turkkiin paenneille yritetään järjestää jatkossa jopa yliopisto-opintojen mahdollisuuksia.

Henkensä kaupalla Syyriasta Turkkiin paenneille yritetään järjestää jatkossa mahdollisuus jopa yliopisto-opintoihin.

Kaikki opiskelijat ja opettajat pakolaisia

Syyrian sisällissodan melskeistä Turkkiin pakolaisiksi joutuneiden elämän pääasiallisin tavoite on pysytellä hengissä, eikä nopeasti pystytetyillä leireillä ole juurikaan mahdollisuuksia suunnitella tulevaisuutta. Terveydenhuoltoon ja lasten koulunkäyntiin on yritetty panostaa, mutta toiminnot jäävät pakostakin puutteellisiksi. Turkin puolelle paenneiden syyrialaisten hätää ollaan helpottamassa yllättävälläkin parannuksella, kun yksityinen, pakolaisia varten perustettava ja pakolaisvoimin ylläpidettävä yliopisto aloittaa toimintansa.

Yliopiston perustamisesta saadaan kiittää Turkissa yksityiskouluja sekä Istanbulin Bahcesehirin yliopistoa ylläpitävää yksityishenkilöä, Enver Yucelia. Vielä vuoden 2015 kuluessa toimintansa aloittavan yliopiston laitokset sijoittuvat Turkin puolelle, lähelle Syyrian rajaa sijaitseviin kaupunkeihin. Tavoitteena on monipuolinen ja mittava yliopisto, jonka opiskelijamäärä on alkuvaiheessa noin 1 500, ja opettajakuntaa on noin 400. Kaikki opiskelijat ja opettajat ovat Syyrian pakolaisia. Toiminnan vakiinnuttua tavoitteena on noin 20 000 opiskelijan kouluttaminen yliopistossa (Times Higher Education, 29.1.2015).

Mainokset