Avainsanat

, , , , , , , ,

Skotlannissa golfin opetus laajenee akateemiselle tasolle.

Skotlannissa golfin opetus laajenee akateemiselle tasolle.

Yliopisto- ja korkeakouluopinnot keskittyvät meillä Suomessa perinteisiin tieteisiin, ja tietyille aloille tähtäävien osaajien ylempi käytännön koulutus toteutetaan pääsääntöisesti ammattikorkeakouluissa. Maailmalla yliopistotutkintoja voi suorittaa mitä moninaisimmilla käytännön aloilla. Hyvänä esimerkkinä on skotlantilainen University of Highlands and Islands, joka aloittaa nelivuotisen kandidaatintutkinnon BA(Hons) golfammattilaisille. Tutkinto koostuu sekä teoriaopetuksesta että kentillä tapahtuvasta käytännön ohjauksesta ja golfharjoittelusta. Tutkinnon laadun takeena on kaikkien aikojen kuuluisin ja menestynein golf-ammatilainen, yhdysvaltalainen Jack Nicklaus, joka on mukana koulutuksen suunnittelussa.

Yliopiston mukaan tutkinto valmistaa ammattilaisuuteen tähtääviä golfteollisuuden monipuolisiin vaatimuksiin. Koulutus tapahtuu Dornochissa toimivassa North Highland Collegessa, joka sijaitsee Royal Dornoch Golf Clubin läheisyydessä. Jo aikaisemmin yliopistolla on ollut opetusohjelmassaan kandidaatin tutkinto golfin käytännön hallinnon ja järjestötoiminnan (golf management) alalla.

Golf-ammattilaisten nelivuotista kandidaatin tutkintoa opiskelemaan hakevilla on oltava näyttöä pelikyvyistään. Miespuolisilla opiskelijoilla ennen koulutusta vaadittavan tasoituksen on oltava 4.4 tai pienempi, ja naisilla vastaavasti tasoituksen on oltava 6.4 tai pienempi (Times Higher Education, 21.1.2015).

Mainokset