Avainsanat

, , , , , , , ,

888 246 unikkoa kuvaavat ensimmäisen maailmansodan uhreja

Keraamisten unikkojen virta hätkähdytti yli neljää miljoonaa Towerin-kävijää vuonna 2014.

Keraamisten unikkojen virta hätkähdytti yli neljää miljoonaa Towerin-kävijää vuonna 2014.

Verisestä historiastaan kuuluisa Towerin linna Lontoossa, Thames-joen rannalla vetää puoleensa miljoonia vierailijoita joka vuosi. Towerin uusin vetonaula on ollut linnan vallihaudan täyttänyt punaisten unikkojen yhtenäinen kenttä, joka on paitsi ainutlaatuinen taideteos myös tärkeä historiallinen muistutus sodan kauhuista.

Linnaa on ympäröinyt kaikkiaan 888 246 punaista, keraamista unikkoa. Unikot kuvaavat ensimmäisen maailmansodan ihmisuhrien määrää. Unikkoteos palkittiin 14.1.2015 Lontoon vuoden 2014 merkittävimpänä kulttuuritapahtumana.

Blood Swept Lands and Seas of Red -unikkoteoksen ovat suunnitelleet taiteilijat Paul Cummins ja Tom Piper.

Mainokset