Avainsanat

, , , , ,

Breslaun yliopiston symbolinen tohtorinarvojen palautus on tärkeä ele maailmassa, jossa on tärkeä osoittaa ääriliikkeiden terrorin hyödyttömyys.

Breslaun yliopiston symbolinen tohtorinarvojen palautus on tärkeä ele maailmassa, jossa on tärkeää osoittaa ääriliikkeiden terrorin hyödyttömyys.

Toisen maailmansodan myllerryksissä kärsivät kaikki, myös puolueettomaksi aina ja kaikkialla julistautuva tiede. Natsien hirmuvallan kohteiksi joutuivat myös monet akateemisen loppututkinnon silloisessa saksalaisessa Breslaun yliopistossa suorittaneet, joiden tutkinnot julistettiin mitätöidyiksi. Mutta symbolisesti noita vahinkoja korjataan jälkikäteen. Sodan ja valtiollisten rajojen siirtämisen jälkeen Breslausta tuli puolalainen kaupunki Wrocklaw. Breslaun yliopiston toiminta opettajineen ja opiskelijoineen siirtyi läntiseen Saksaan, Kölnin yliopistoon.

Wrocklawin ja Kölnin yliopistot ovat yhteisvoimin valmistelleet tapahtumaa, jossa natsien mitätöimä tohtorin arvo palautetaan symbolisesti 262 Breslaussa tutkinnon suorittaneelle. Valtaosa näistä henkilöistä oli juutalaisia.

Muodollisella akateemisten arvojen palauttamisella ja natsien toiminnan tuomitsevalla julkilausumalla korostetaan, etteivät mitkään aatteelliset ideologiat tai ääriliikkeet saa tai voi vaikuttaa yliopistojen toimintaan tai saavutuksiin. Seremonia järjestetään Wrocklawissa 22.1.2015.

Mainokset