Avainsanat

, , , , , , , ,

Mona Lisaa kävi tervehtimässä 9.3 miljoonaa ihailijaa

Louvre on miljoonille turisteille tärkein syy matkustaa Pariisiin. Kuva: Kai Aulio.

Louvre on miljoonille turisteille tärkein syy matkustaa Pariisiin. Kuva: Kai Aulio.

Louvren taidemuseo Pariisissa oli vuonna 2014 eniten kävijöitä vetänyt museo maailmassa. Louvressa kävi vuoden aikana 9.3 miljoonaa vierasta, joista 70 prosenttia oli ulkomaalaisia. Ykköstilan suosiossa Louvre oli saanut myös vuotta aikaisemmin, jolloin kävijöitä oli noin 100 000 vähemmän kuin 2014. Yli puolet Louvren vieraista olivat iältään alle 30-vuotiaita.

Mona Lisan näkeminen omin silmin on "must" lähes jokaiselle pariisinkävijälle.

Mona Lisan näkeminen omin silmin on ”must” lähes jokaiselle pariisinkävijälle.

Louvren suurin vetonaula – monelle ilmeisesti ainoa syy tulla Louvreen, ja ehkä koko Ranskaan – on tietysti Leonardo Da Vincin vuosina 1503–1507 maalaama Mona Lisa (italialaiselta alkuperäisnimeltään La Gioconda), jonka luokse jättimäisen suuressa museossa on viitoitus ulko-ovelta lähtien.

Toinen vuoden 2014 suosikki oli antiikin Kreikan jumalattaren Athene Niken marmoriveistos, Samonthrakeen Nike, joka saatiin restauroinnin jälkeen taas näytteille (ArtDaily, 7.1.2015).

Mainokset