Avainsanat

, , , , ,

Linton Zoon leijonille joulu tarjoaa hupia vielä juhlapyhien jälkeenkin.

Linton Zoon leijonille joulu tarjoaa hupia vielä juhlapyhien jälkeenkin.

Loppiaisen aikaan kunnallisen jätehuollon ongelmaksi joutuvat, tehtävänsä täyttäneet joulukuuset voidaan saada hyötykäyttöön monin eri tavoin. Yleisin hyötykäyttömuoto on varmaankin energianlähteenä – haketettuina kuuset ovat hyvää polttoainetta sellaisinaan tai muihin kiinteisiin polttoaineisiin sekoitettuina. Tätä joulukuusien kierrätysmuotoa on Englannin Cambridgeshiressa jalostettu toimittamalla kuusia eläintarhan leijonien leikkikaluiksi.

Lintonin eläintarhaan on saatu lahjoituksia sekä yksityisiltä että joulukuusen kasvattajilta, jotka tuovat myymättä jääneitä puita tähän outoon kierrätyksen. Ajatus kuusten kierrätyksestä on peräisin eläintarhalta, joka pyysi kansalaisia tuomaan käytöstä poistetut puut kierrätettäviksi.

Aitauksiin pudotettujen kuusten kanssa leijonat telmivät innokkaasti. Joulukuusi on juhlakauden aikaan hyvä korvike huulikukkaiskasvien heimoon kuuluvalle kissanmintulle, jonka voimakas tuoksu saa kissaeläimet hullaantumaan. Leikkien lisäksi – ja jälkeen – Linton Zoological Garden polttaa saamansa joulukuuset tilojensa lämmitykseen (BBC News Cambridgeshire, 4.1.2015; http://www.bbc.com/news/uk-england-cambridgeshire-25603278

 

Mainokset