Avainsanat

, , , , , , ,

Päättäväisesti etenevää norsulaumaa ei voi pysäyttää.

Päättäväisesti etenevää norsulaumaa ei voi pysäyttää.

Norsujen ja ihmisten väkivaltaisissa kohtaamisissa – etenkin salametsästystapauksissa tai eläimen ja junan törmäyksissä – kärsivä osapuoli on yleensä elefantti, mutta Intian maaseudulla tilanne on toinen. Luonnonvaraiset norsut tulevat aika ajoin viljelyksille, asumusten lähistölle tai kylien keskelle laumoina, joita ihminen ei pysty hallitsemaan. Intian koillisosassa, Chhattisgarhin osavaltiossa sijaitsevassa Chandapur-nimisessä kylässä 18 norsun lauma tunkeutui 3.1.2015 asutuksen keskelle, ja paniikkiin joutuneista kyläläisistä kolme henkilöä tallautui kuoliaiksi norsujen jalkoihin. Tapaus ei ollut ainoa laatuaan. Samanlainen norsuinvaasio sattui noin viikkoa aikaisemminkin, ja tuolloin yksi mies kuoli jäätyään norsujen jalkoihin.

Ihmishenkien menetysten lisäksi norsujen ”kyläilyssä” tuhoutui ainakin 10 asuinrakennusta. Kyläläisten kärsivällisyys ei enää riitä vain katsomaan sivusta norsuvierailuja, ja raivostuneet kansalaiset ottivat osavaltion metsäasioista vastaavia virkamiehiä panttivangeiksi. Vapauttamisen vastineeksi viranomaiset vakuuttivat, että kyläläisiä ja heidän rakennuksiaan turvataan jatkossa norsujen hyökkäyksiltä. Lehtiuutinen ei kerro, millä keinolla suuret ja vahvat eläimet pidetään loitolla kylistä (Times of India, 3.1.2015).

Mainokset