Avainsanat

, , , , , , , ,

Taizhou on moderni kiinalainen teollisuuskaupunki, jossa osoitetaan myös ympäristönsuojelun etenemistä.

Taizhou on moderni kiinalainen teollisuuskaupunki, jossa osoitetaan myös ympäristönsuojelun etenemistä.

Maailman väkirikkain valtio Kiina on monella foorumilla luvannut tehostaa pahasti takapajuista ympäristönsuojeluaan. Ja uusimmat toimet kuten yhdessä Yhdysvaltain kanssa ilmoitetut ilmastoa lämmittävien ns. kasvihuonekaasujen päästöjen  rajoituslupaukset antavatkin toiveita paremmasta. Käytännön osoituksena linjan kiristymisestä voi pitää myös päätöstä, jossa Jiangtsun maakunnallinen korkein oikeus on tuominnut kuusi teollisuusyritystä jättivaltion kaikkien aikojen suurimpiin ympäristöoikeudellisin perustein määrättyihin sakkoihin.

30.12.2014 julkistetulla päätöksellä vahvistettiin jo nelisen kuukautta aikaisemmin alemman oikeusasteen määräämä tuomio kemianteollisuuden sekä lääketeollisuuden aloilla toimiville yrityksille, jotka ovat laskeneet yhteensä 25 000 tonnia ympäristöä saastuttavia, happamia jätevesiä kahteen jokivesistöön Taizhoun kaupungin alueella.

Yhteensä 160 miljoonan juanin eli noin 21.5 miljoonan euron sakot on maksettava ympäristönsuojelurahastoon 30 vuorokauden kuluessa (Uutistoimisto Xinhua, 30.12.2014)

Noin kuuden miljoonan asukkaan Taizhou on Jiangtsun provinssin hallinnollinen pääkaupunki, joka sijaitsee Jangtse-joen ja Jinghang-Kanaalin risteyskohdassa Kiinan itärannikolla. Kaupunkia on luonnehdittu Kiinan yksityisen elinkeinoelämän suunnannäyttäjäksi, jossa toimii tätä nykyä muun muassa kiinalaisomistuksessa oleva Volvo-autotehdas.

Mainokset