Avainsanat

, , , , , , , ,

Opiskelu Amerikassa tuottaa paitsi henkistä myös taloudellista pääomaa.

Opiskelu Amerikassa tuottaa paitsi henkistä myös taloudellista pääomaa.

Yhdysvallat on perinteisesti ollut yliopisto-opiskelijoiden toiveiden kultamaa, jonne hakeudutaan kaikkialta maailmasta – opintojen ja asumisen kalleudesta huolimatta. Ulkomaisten tulijoiden tulva  herättää ajoittain närää paikallisessa väestössä, mutta vastustamiseen tai syrjintään ei ole ainakaan taloudellisia perusteita.

Uusimman tilaston mukaan ulkomaiset opiskelijat ja heidän mukanaan Yhdysvaltoihin saapuneet perheenjäsenet kasvattivat liittovaltion taloutta 26.8 miljardilla dollarilla eli noin 22 miljardilla eurolla viimeksi kuluneen opintovuoden aikana. Samana jaksona opiskelijoiden ja opiskelijatalouksien osuus ylläpiti ja suorastaan loi kaikkiaan 340 000 työpaikkaa, osoittaa Association of International Educators -järjestön raportti.

Kansainvälistymisen merkitys on aina ollut suuri, ja muualta tulleiden panos näyttää vain kasvavan. Uusimman akateemisen työvuoden aikana opiskelijoiden ansiosta Yhdysvaltoihin syntyi uusia työpaikkoja 8.5 prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Vastaavasti opiskelijatalouksien panos amerikkalaiseen talouselämään oli 12 prosenttia suurempi kuin edellisvuoden aikana (Times Higher Education, 27.11.–3.12.2014).

Mainokset