Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Avenue Champs-Elysees on Pariisin liikenteen valtasuoni, jonka automäärää kaupungin pormestari tahtoisi rajoittaa merkittävästi.

Avenue Champs-Elysees on Pariisin liikenteen valtasuoni, jonka automäärää kaupungin pormestari tahtoisi rajoittaa merkittävästi.

Pormestari vaatii lisää kävelykatuja ja kevyen liikenteen väyliä sekä ajokieltoja dieselautoille vuoteen 2020 mennessä

Ilmanlaadun heikkenemisestä kärsivän Pariisin saasteongelmien pahin syyllinen eli autoliikenne on saamassa entistä tiukempia rajoituksia. Metropolin pormestari Anne Hidalgo esittää 7.12.2014 julkaistussa viikkolehti Journal du Dimanchen haastattelussa merkittäviä muutoksia sekä liikenneväyliin että eri autotyyppien ajo-oikeuksiin. Tärkeimpiä tavoitteita ovat kävely- ja kevyen liikenteen väylien ja katuosuuksien huomattava lisääminen sekä pahiten saastuttavien dieselautojen ajokiellot ainakin vilkkaimmilla katuosuuksilla vuoteen 2020 mennessä. Pitemmän aikavälin tavoitteena on autottoman keskustan kehittäminen.

Pariisin ydinkeskustan alueella suosittaisiin kävelyä ja polkupyöräilyä sekä rajoitettaisiin ja osin kiellettäisiin kaikki muu autoilu paitsi asukkaiden ajot, julkisen liikenteen bussien ja taksien ajot sekä kauppojen yms. välttämättömät tavarakuljetukset – sekä tietysti hälytysajoneuvojen liikkuminen. Poikkeuksia myönnettäisiin ainakin alkuvaiheessa vähävaraisille kaupunkilaisille, joille annettaisiin siten lisäaikaa vaihtaa autokalustoa puhtaammin kulkeviin ajopeleihin.

Pormestari esittää raskaan liikenteen dieselajoneuvoille ajokieltoja Pariisin vilkkaimmille kaduille kuten Avenue Champs-Elysées ja Rue du Rivoli, joiden jatkuvat ruuhkat hidastavat liikennevirtoja ja kuormittavat pakokaasupäästöillään koko kaupungin hengitysilmaa ajoittain sietämättömän likaiseksi. Lisäksi ajokieltoja tai rajoituksia kaavaillaan merkittävien kulttuurikohteiden läheisyyteen – eikä Pariisin keskustassa juuri muunlaisia katuosuuksia kyllä olekaan! Vastustusta aiheuttaa varmaankin tavoite rajoittaa keskustan kulttuurikohteiden läheisyydessä liikennettä pahoin ruuhkauttavien turistibussien liikkumista ja pysäköintiä, mutta liikenteen sujumisen ja viihtyisyyden takia tällaiset rajoitukset olisivat välttämättömiä. Toive- ja tavoitelistalla on myös sähköautojen määrän lisääminen.

Erityisenä silmätikkuna ovat dieselkäyttöiset ajoneuvot, joille pormestari Hidalgo tahtoisi täyskiellon vuoteen 2020 mennessä. Ilmansaaste-episodit ovat herättäneet Pariisin päättäjiä aikaisemminkin, ja pääkaupunkiin on määrätty autoilukieltoja ja rajoituksia pahimpien savusumupäivien aikana. Kaupunki on myös panostanut puhtaampaan ja viihtyisyyttä lisäävään liikennepolitiikkaan edellisen pormestarin Bertrand Delanoen kaudella. Tärkeitä aikaansaannoksia ovat pyörätieverkoston merkittävä laajentaminen, lainattavissa olevien citypyörien määrän huomattava lisääminen ja saatavuuden kehittäminen, ja näitä hankkeita kehitetään jatkossakin.

Kaikkiaan Pariisin kevyen liikenteen/autottoman keskustan hankkeeseen on tarkoitus käyttää peräti 100 miljoonaa euroa. Pariisilaisten liikkumistottumukset ovatkin muuttuneet huomattavasti: Muutamassa vuodessa oman auton omistavien pariisilaisten osuus koko väestöstä on alentunut 60 prosentista enää noin 40 prosenttiin.

Pormestarin hankkeelle luulisi löytyvän tukea, sillä pariisilaisten enemmistö tuntuu kärsivän pääkaupungin nykyisestä kaaosmaisesta liikenteestä. Journal du Dimanchen kyselyssä 84 prosenttia pariisilaisista nimesi ilmansaasteiden vähentämisen kaupungille ensisijaiseksi toimenpiteeksi, ja 54 prosenttia kannatti dieselajoneuvojen ajokieltoja.

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa: Pariisin ilmanlaatu ajoittain hälyttävän heikko. Tiedebasaari 25.11.2014; https://tiedebasaari.wordpress.com/2014/11/25

Mainokset