Avainsanat

, , , , , , , , , , , ,

Etelä-Afrikan sarvikuonojen salametsästys on kiihtynyt kestämättömän laajaksi viime vuosina.

Etelä-Afrikan sarvikuonojen salametsästys on kiihtynyt kestämättömän laajaksi viime vuosina.

Uhanalaisten sarvikuonojen salametsästys jatkuu tehostuneesta valvonnasta huolimatta hälyttävän yleisenä Etelä-Afrikassa. Salametsästystä kiihdyttää varsinkin Aasian maissa jatkuva kiinnostus sarvikuonon sarvien käyttöön etenkin perinnelääkinnässä. Osa salametsästäjien saaliista ei kuitenkaan pääse laittomille markkinoille, sillä afrikkalaisten valtioiden rajavalvontaa on tehostettu muun muassa kansainvälisen poliisiyhteisön (Interpol) tukemana. Uusin onnistunut pidätys tehtiin Etelä-Afrikan pääkaupungissa Johannesburgissa, jossa kahdelta vietnamilaiselta mieheltä löydettiin kaikkiaan 18 sarvea, joiden yhteispaino on noin 41 kiloa.

25- ja 26-vuotiaat miehet olivat lennolla Etelä-Afrikan naapurimaasta Mosambikista Vietnamin pääkaupunkiin Hanoihin, mutta salakuljettajat pidätettiin lyhyen välilaskun aikana Johannesburgissa (Reuters, 1.11.2014)

Uhanalaisia sarvikuonoja on eniten Etelä-Afrikassa, jossa elää tätä nykyä noin 20 000 yksilöä eli noin 80 prosenttia kaikista maailman sarvikuonoista. Sarvikuonokantaa verotetaan kuitenkin ankarasti. Vuoden 2014 tammi-lokakuun aikana on todettu ainakin 933 sarvikuonon salakaatoa. Vuonna 2013 sarvikuonoja tapettiin laittomasti kaikkiaan 1004 yksilöä

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Sata sarvikuonoa siirretään Etelä-Afrikasta Botswanaan turvaan salametsästäjiltä. Tiedebasaari 13.2.2014; https://tiedebasaari.wordpress.com/2014/02/13

Salametsästäjät tappoivat yli tuhat sarvikuonoa Etelä-Afrikassa vuonna 2013. Tiedebasaari 4.2.2014; https://tiedebasaari.wordpress.com/2014/02/04

Etelä-Afrikan sarvikuonojen salametsästys lisääntyy hälyttävästi. Tiedebasaari 19.1.2012; https://tiedebasaari.wordpress.com/2012/01/19

Mainokset