Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Sähkö- ja hybridiautot ovat jo vuosia olleet kiinalaisten autonäyttelyjen vetonauloja, ja jatkossa nolla- ja vähäpäästöisten ajoneuvojen suosio kasvaa varmasti jättivaltiossa.

Sähkö- ja hybridiautot ovat jo vuosia olleet kiinalaisten autonäyttelyjen vetonauloja, ja jatkossa nolla- ja vähäpäästöisten ajoneuvojen suosio kasvaa varmasti jättivaltiossa.

Vakavista ilmansaasteongelmista kärsivän Kiinan kaupunkiliikenteen ympäristöhaittoja pyritään vähentämään autokalustoa modernisoimalla. Kiinan hallituksen päätöksellä jättivaltion markkinoille syyskuun 2014 alusta lähtien ostettavilta sähköautoilta sekä polttomoottoria ja sähkömoottoria käyttäviltä hybridiautoilta poistetaan ajoneuvovero. Verovapautus on voimassa reilun kolmen vuoden ajan, vuoden 2017 loppuun saakka.

Energiansäästön ja autoliikenteen puhdistamisen ohessa Kiinan päätöksen taustalla on modernin teknologian kehittäminen vaikka Kiina on jo tätä nykyä suuri sähköautojen valmistaja. Tavoitteena on laajentaa sähköautotuotantoa niin paljon, että vuoteen 2020 mennessä Kiinan teollisuuden kapasiteetti nousee kahteen miljoonaan sähkö- ja hybridiautoon.

Kiinan autonvalmistajien kattojärjestön mukaan maassa valmistettiin vuoden 2014 ensimmäisellä puoliskolla kaikkiaan 20 700 uuteen energiateknologiaan perustuvaa sähkö- ja hybridiautoa, joista 20 500 saatiin välittömästi myös kaupaksi. Vähä- tai nollapäästöisten sähkö- ja hybridiautojen valmistus ja myynti lisääntyivät tänä aikana 2.22.3 -kertaisiksi edellisvudoen vastaavaan jaksoon verrattuna (China Today, September 2014).

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Peking panostaa sähköautoihin. Tiedebasaari 12.1.2014; https://tiedebasaari.wordpress.com/2014/01/12

Sähköautot taksiliikenteeseen Hong Kongissa. Tiedebasaari 21.3.2013; https://tiedebasaari.wordpress.com/2013/05/21

 

 

Mainokset