Avainsanat

, , , , ,

Eläinrääkkäysvideoita ostaneet voivat myös saada syytteitä

Filippiineillä tuomioistuin osoitti, ettei ihmisillä ole oikeutta kohdella eläimiä julmasti.

Filippiineillä tuomioistuin osoitti, ettei ihmisillä ole oikeutta kohdella eläimiä julmasti.

Paikallinen oikeuslaitos tuomitsi filippiiniläisen pariskunnan elinkautiseen vankeusrangaistukseen ja suuriin sakkoihin eläinrääkkäyksestä sekä erittäin raakaa eläimiin kohdistuvaa väkivaltaa sisältäneiden videoiden tuottamisesta ja myynnistä. Pariskunta on ollut vangittuna kesästä 2012 lähtien. Kansainvälisilläkin markkinoilla levitetyillä laittomilla videoilla on mukana myös lapsia, jotka pakotetaan kohtelemaan eläimiä hyvin brutaalisti ja väkivaltaisesti.

Videoilla näytetään muun muassa, miten eläviä koiria ja kaneja nyljetään, poltetaan ja murskataan ja miten eläinten silmiä puhkotaan terä-aseilla. Kansainvälisen PETA-eläinsuojelujärjestön (People for the Ethical Treatment of Animals) Aasian-Tyynenmeren osaston edustajat, jotka ovat olleet mukana oikeusprosessin käsittelyssä korostavat, että tuomion saaneen pariskunnan videoita eri puolilla maailmaa ostaneet henkilöt voivat hekin joutua vastuuseen poikkeuksellisia raakuuksia sisältävän materiaalin hankkimisesta (http://www.gmanetwork.com/news/story/381329/news/nation/couple-in-animal-abuse-videos-sentenced-to-life-in-prison-peta

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Kovia tuomioita eläinten pahoinpitelystä Kreikassa ja Kroatiassa. Tiedebasaari 4.8.2014; https://tiedebasaari.wordpress.com/2014/08/04

 

Mainokset