Avainsanat

, , , , , , , ,

Ihmisten on ajoittain vaikea mahtua autojen valtaamaan Ateenaan.

Ihmisten on ajoittain vaikea mahtua autojen valtaamaan Ateenaan.

Ruuhkaisesta liikenteestään ja vakavista ilmansaasteongelmistaan tunnettava Kreikan pääkaupunki Ateena alkaa taas rajoittaa autoilua. Liikennerajoitukset perustuvat yksityisautojen rekisterinumeroihin. Järjestelmässä ajolupa cityn keskusta-alueella on parittomina päivinä niillä ajoneuvoilla, joiden rekisteritunnuksen viimeinen numero on pariton. Vastaavasti parillisina päivinä ajo-oikeus on autoilla, joiden rekisterin viimeinen numero on parillinen.

Maanantaina 15.9.2014 kesätauon jälkeen uudelleen voimaan saatettujen säädösten mukaan Ateenan keskustan ajorajoitukset ovat voimassa maanantaista torstaihin aamuseitsemästä iltakahdeksaan (07.00–20.00), ja perjantaisin säätely on voimassa 07.00–15.00 (ekathimerini.com, 15.9.2014).

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Talouslaman iloinen kääntöpuoli: Ilmanlaatu on ainakin hetkellisesti parantunut. Tiedebasaari 30.1.2013; https://tiedebasaari.wordpress.com/2013/01/30

Mainokset