Avainsanat

, , , , ,

Ainakin Britanniassa onnekas, päteväksi ilmoittautunut hakija voi saada työn esittämättä todistuksia pätevyydestään.

Ainakin Britanniassa onnekas, päteväksi ilmoittautunut hakija voi saada työn esittämättä todistuksia pätevyydestään.

Koulutuksella hankittu ammatillinen pätevyys on avainasemassa työnhakuprosessin onnistumisessa. Mutta ainakaan Britanniassa koulutusta ei tarvitse aina todistaa työnantajalle pelkkä hakijan oma ilmoitus tai vakuuttelu kyvyistään tuntuu riittävän.  Higher Education Degree Datacheck -organisaation selvityksessä peräti kolmasosa uutta työvoimaa palkanneista yrityksistä rekrytoi henkilöstöä vilkaisemattakaan hakijoiden opinto- tai muita todistuksia.

Selvitykseen osllistuneista yriyksistä 63 prosenttia ilmoitti, etteivät ne kysele hakijoiden todistuksia. Ja vain noin kolmasosa uutta työvoimaa rekrytoineista tarkasti todistuksen aitouden yliopistosta tai muusta pätevyyden myöntäneestä laitoksesta. Niistä yrityksistä, jotka pyysivät todistuksia nähtäväksi, noin joka toinen kelpuutti pelkän valokopion, ilman minkäänlaiisa aitoustakeita (Times Higher Education, 28.8.2014).

Mainokset