Avainsanat

, , , , , , , , , , , , ,

Eläinsuojat maan kaikkiin kuntiin

Kreikan parlamentin edessä loikoileva kulkukoira on kaulan tunnistetietojen mukaan jo osallisena villiintyneiden eläinten ohjelmassa, joka alkaa kerätä kissoja ja koiria keskitettyihin suojiin – toivottavasti adoptiota ja pysyvää kotia odottelemaan.

Kreikan parlamentin edessä loikoileva kulkukoira on kaulan tunnistetietojen mukaan jo osallisena villiintyneiden eläinten rokotus- ja sterilointiohjelmassa, joka alkaa kerätä kissoja ja koiria keskitettyihin suojiin – toivottavasti adoptiota ja pysyvää kotia odottelemaan.

Kreikan maatalousministeriö päätti myöntää merkittävää taloudellista tukea maata perinteisesti vaivanneen kulkukoirien ja -kissojen ongelman hoitamiseen asianmukaisesti – sekä eläinten että ihmisten terveyttä ja hyvinvointia kunnioittaen. Maatalouden kehittämisohjelmista vastaava ministeri Giogios Karasmanis allekirjoitti 22.7.2014 päätöksen, jolla valtio sitoutuu tukemaan villeinä elävien koirien ja kissojen ylläpitoon, hoitoon ja säilytykseen soveltuvien eläinsuojien rakentamista ja ylläpitoa. Päätöksen taakse asettuivat myös maan sisäministeriö ja talousministeriö.

Valtion tuella rakennetaan erityiset kulkukoira ja -kissasuojat Kreikan kaikkiin kuntiin. Uusien eläinkeskusten tehtävänä on ottaa kiinni, rokottaa ja steriloida kaupungeissa ja taajamissa elävät villit koirat ja kissat. Tarhoissa terveyden puolesta kuntoon hoidetuille ja ”tavoille opetetuille” eläimille pyritään sitten löytämään uudet adoptiokodit.

Päätös villiintyneiden kulkukoirien ja -kissojen hoivakodeista oli vaikea Kreikan nykyisessä taloudellisessa ahdingossa. Eläinhoitoloita pidetään kuitenkin välttämättöminä sekä eläinten että ihmisten terveyden ja viihtyisyyden turvaamiseksi, ministeri Karasmanis korosti päätöstä julkistaessaan (Ekathimerini.com, 22.7.2014).

 

Mainokset