Avainsanat

, , , ,

Tätä nykyä 400 miljoonaa intialaista ilman sähköä

Talokohtaiset aurinkopaneelit ovat tärkeässä osassa, kun Intia pyrkii sähköistämään kaikki jättivaltion kotitaloudet.

Talokohtaiset aurinkopaneelit ovat tärkeässä osassa, kun Intia pyrkii sähköistämään kaikki jättivaltion kotitaloudet.

Yli miljardin asukkaan Intia siirtyi uuteen aikakauteen, kun pääministeri Narendra Modi vannoi virkavalansa 26.5.2014. Hindukonservatiivinen Bharatiya Janata Part (BJP) päätti vuosikymmeniä jatkuneen Kongressipuolueen valtakauden etenkin talouselämän uudistuksia luvanneen kampanjan päätyttyä ennen näkemättömän suureen, parlamentin ehdottomaan enemmistöön johtaneeseen voittoon. Talouden uudistuksissa Modi lupaa edetä paitsi koko kansantalouden tasolla myös yksityisiä kansalaisia konkreettisesti koskettavissa asioissa. Keskeinen BJB:n ja Modin lupaus on, että vuoteen 2019 mennessä jokaisen intialaisen käytössä on kodin perustarpeet tyydyttävä sähkönsaanti. Urakka on valtava, sillä tätä nykyä noin 400 miljoonaa intialaista elää sähköverkkojen ulottumattomissa.

Modin puolueen ohjelmassa keskeinen osuus on aurinkoenergialla, jolla pystytään tyydyttämään sekä taajamien että syrjäisimpienkin yksittäisasumusten sähkönsaanti. Kaikki intialaiset tavoittavaan sähköistysohjelmaan kuuluu sekä suuria, keskitettyjä aurinkovoimalaitoksia että talojen katoille asennttavia keräimiä ja paneeleita. Modin ja BJP:n lupauksena on, että viiden vuoden kuluessa jokaisen intialaiskodin käytössä on riittävästi sähköä ainakin kahden valaisimen, aurinkovoimaan perustuvan keittimen sekä television voimanlähteeksi (RenewableEnergyWorld.com).

BJP:n tavoitteille saadaan tukea ja taustatietoa Modin kotiosavaltion Gujaratin – jonka pääministerinä hän on toiminut vuosina 2001–2014 – vuonna 2009 käynnistetystä, aurinkoenergian nopeaan lisäämiseen perustuvasta sähköistysohjelmasta.

Mainokset