Avainsanat

, , , , , ,

Kiinan yhteiskunnassa laajalle levinnyt korruptio on ulottanut lonkeronsa myös yliopistoihin.

Kiinan yhteiskunnassa laajalle levinnyt korruptio on ulottanut lonkeronsa myös yliopistoihin.

Kiinan yliopistojen opiskelijavalinnoissa raha saattaa olla jopa osaamista tärkeämpi tekijä. Laajassa, yli 18 000 kansalaista kattaneessa kyselyssä yli 90 prosenttia vastaajista uskoi, että korruptiolla on erittäin suuri osuus yliopistojen valinnoissa. Samassa China Youth Daily -lehden teettämässä kyselyssä 87.7 prosenttia vastaajista kertoi tuntevansa jonkun tai joitakin henkilöitä, jotka ovat maksaneet lahjuksia päästäkseen yliopistoon.

Korruptio pääsee rehottamaan jättivaltion korkeakouluissa, koska yhteiskunnallinen valvonta ja ohjeistus yliopistojen hallinnossa on vajavaista (Times Higher Education, 27.3.2014).

Mainokset