Avainsanat

, , , ,

Harvard University on kiistatta maailman tunnetuin ja tasokkain yliopisto, vaikka palkanlaskenta saattaa hieman horjuakin.

Harvard University on kiistatta maailman tunnetuin ja tasokkain yliopisto, vaikka palkanlaskenta saattaa joskus hieman horjuakin.

Vuosittaisissa maailman yliopistojen ja korkeakoulujen taso- ja mainevertailuissa toistuvasti kärkeen sijoittuva, Yhdysvaltain Massachusettsin osavaltiossa, lähellä Bostonin kaupunkia sijaitseva Harvardin yliopisto osoittaa erehtymisen olevan inhimillistä akateemisella huipullakin. Kaikkiaan 11 000 Harvardin palkkalistoilla olevaa työntekijää maksoi neljän vuoden ajan aivan liikaa veroja tuloistaan yliopiston kirjaamisvirheen takia.

Virhe syntyi, kun aikaisemmin veronalaiseksi tuloksi katsotut eläke-edut muuttuivat verottomiksi. Muutosta ei kuitenkaan kirjattu työntekijöiden palkka- ja veronpidätystietoihin, joten henkilökunta maksoi vuosien 2009 ja 2013 välillä veroa olemattomista tuloista. Ja aika paljon maksoikin!

Harvardin yliopiston henkilökuntasuhteista vastaavan varajohtajan Marilyn Hausammannin mukaan yliopiston henkilökunta maksoi väärin kirjatun ajanjakson kuluessa liikaa veroja kaikkiaan yli 20 miljoonaa dollaria eli noin 15 miljoonaa euroa (Times Higher Education, 20.2.2014).

Harvard Universityn uusin positiivinen saavutus on – jälleen kerran – ykkössija maailman yliopistojen tunnettuuden ja maineen mittauksessa, jonka tulos perustuu yli kymmenen tuhannen kansainvälisen asiantuntijan esittämiin arviointeihin.  haastatteluihin (http://www.timeshighereducation.co.uk/world-university-rankings/2014/reputation-ranking

 Muualla Tiedebasaarissa:

Huippuyliopistoille yhteinen, kaikille avoin opiskelumahdollisuus internetissä. Tiedebasaari 24.5.2012; https://tiedebasaari.wordpress.com/2012/05/24

Mainokset