Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Laillinen metsästys loppuu määräajaksi Albaniassa. Maassa yleisesti harrastettava laiton pyynti onkin sitten ihan toinen asia.

Laillinen metsästys loppuu määräajaksi Albaniassa. Maassa yleisesti harrastettava laiton pyynti onkin sitten ihan toinen asia.

Balkanin niemimaalla sijaitseva Albania kieltää kaikenlaisen metsästyksen määräajaksi suojellakseen uhanalaisten ja nopeasti harvinaistuneiden eläinten kantoja. Maan hallitus päätti 4.2.2014, että kaikenlainen metsästys kielletään Albaniassa kahden vuoden ajaksi. Päätös astunee voimaan vielä helmikuun 2014 aikana.

Maan ympäristöministeri Lefter Koka vahvisti päätöksestä kertoessaan, että metsästyskiellon taustalla on erityisesti huoli uhanalaisten ja muuten harvinaisten eläinten kuten karhun ja kotkan tulevaisuudesta. Suurten petojen metsästys on ylittänyt lajien luontaisen lisääntymiskyvyn jo pitkään, ja jahdissa – paljolti laittomassa – on ollut runsaasti myös ulkomaalaisia metsästäjiä. Myös tavallisten metsäkanalintujen kuten viiriäisten ja fasaanien kannat ovat romahtaneet.

Albania on ollut hyvin suosittu metsästysturismin kohdemaa, johon saapuu vuosittain tuhansittain alan harrastajia erityisesti Italiasta. Ympäristöministeri Koka on huolissaan myös metsästykseen käytettävien ja soveltuvien aseiden suuresta määrästä. Noin kolmen miljoonan asukkaan Albaniassa on 75 000 rekisteröityä, laillista metsästysasetta, mutta laittomien aseiden – myös aivan muuhun tarkoitukseen kuin riistan ampumiseen tarkoitettujen – automaattiaseiden lukumäärä lienee tätäkin suurempi (http://www.natureworldnews.com/articles/5878/20140204/albania-enforce-two-year-ban-hunting.htm

Mainokset