Avainsanat

, , , , ,

Lontoon keskustssa Thames-joen ylittävä Blackfriarsin rautatiesilta on nykyisin myös tehokas voimalaitos.

Lontoon keskustassa Thames-joen ylittävä Blackfriarsin rautatiesilta on nykyisin myös tehokas voimalaitos.

Lontoon Blackfriarsin paneelikatteet tuottavat puolet aseman sähköstä

Lontoon uusin arkkitehtuurinen nähtävyys on Thames-joen ylittävän, vuonna 1886 valmistuneen Blackfriarsin rautatiesillan ja saman nimisen aseman kattava aurinkopaneelien kokonaisuus. Sillan ja molemmin puolin Thamesin rantoja sijaitsevan aseman kattamiseen tarvittiin yhteensä 4 400 aurinkopaneelia, joiden pinta-ala on yli 6 000 neliömetriä.

”Siltavoimala” tuottaa sähköä noin 1 100 000 kilowattituntia vuodessa. Paneelien tuottamalla sähköllä tyydytetään puolet Blackfriarsin aseman – joka ulottuu nykyisin myös Thamesin ylittävän sillan koko pituudelle – sähköntarpeesta. Uusiutuvalla ja saasteettomalla, siltavoimalassa tuotettavalla aurinkosähköllä voidaan korvata fossiilisten polttoaineiden käyttöä niin paljon, että ilmakehän lämpenemistä kiihdyttäviä hiilidioksidipäästöjä vapautuu vuodessa 511 tonnia nykyistä vähemmän. Kuormituksen myönteinen vaikutus on yhtä suuri kuin 89 000 keskimääräisen kaupungissa ajettavan yksityisautomatkan jääminen tekemättä. Aseman aurinkovoimalan rakennustyöt kestivät yli viisi vuotta, ja yleisölle uuden sukupolven asema avautui 22.1.2014  (http://www.renewableenergyfocus.com/view/36575/solar-powered-bridge-unveiled-at-london-blackfriars-station/

Mainokset