Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , ,

Uhanalaisen bengalintiikerin suojelua on tehostettu viime vuosina, mutta silti 50 Intian kansalliseläimeksi valittua kissapetoa surmattiin vuonna 2013.

Intian kansalliseläin bengalintiikeri (Panthera tigris tigris) on paitsi uhanalainen myös lain nojalla täysin suojeltu suurpeto. Lakisääteisestä rauhoituksesta ja laajoista suojelualueista huolimatta kymmeniä tiikereitä kuolee joka vuosi – ja valitettavasti enemmistö menehtyneistä joutuu salametsästäjien uhreiksi. Vuoden 2013 aikana Intian tiikereistä kuoli 63 yksilöä, todetaan maan virallisen suojeluorganisaation (National Tiger Conservation Authority) katsauksessa. Yleisin kuolinsyy oli salametsästys, jota ei ole saatu kuriin voimallisista valvontatoimista huolimatta. Useimpien tiikerien kuolinsyy pystyttiin varmistamaan.

Salametsästäjät tappoivat vuonna 2013 Intiassa kaikkiaan 48 tiikeriä. Luonnollisesti, vanhuuden heikentämänä menehtyi vain kaksi tiikeriä. Varsinaisen salametsästyksen lisäksi tarkoituksellisesti surmattiin kaksi tiikeriä myrkkyjen avulla.

Onnettomuudet vaativat ainakin neljä petoa. Yksi tiikeri kuoli törmäyksessä junan kanssa. Luonnollisessa onnettomuudessa kuoli yksi tiikerin pentu pudottuaan kalliolta. Yhden nuoren tiikerin maallinen vaellus päättyi kun aikuinen lajitoveri tappoi ja söi pennun. Vuoden 2013 aikana metsänvartijat joutuivat tappamaan yhden, ihmissyöjäksi äityneen tiikerin.

Vuonna 2012 Intian tiikereistä kuoli 72 yksilöä (The Times of India, 10.1.2014).

Intian tiikereistä muualla Tiedebasaarissa:

Salametsästys karsii rajusti uhanalaista tiikerikantaa Intiassa. Tiedebasaari 2.3.2013; https://tiedebasaari.wordpress.com/2013/03/02

Aseistetut erikoisjoukot suojelemaan tiikereitä. Tiedebasaari 8.1.2012; https://tiedebasaari.wordpress.com/2012/01/08

Intian tiikerien perinnöllinen monimuotoisuus on vakavasti köyhtynyt. Tiedebasaari 16.5.2013; https://tiedebasaari.wordpress.com/2013/05/16

Mainokset