Avainsanat

, , , , , ,

Aurinkoenergian tuotanto näkyy Saksassa sekä maisemassa että sähköntuotannon tilastoissa.

Aurinkoenergian tuotanto näkyy Saksassa sekä maisemassa että sähköntuotannon tilastoissa.

Valtion ei tarvitse sijaita paahteisessa tropiikissa pystyäkseen hyödyntämään Auringon loputtomia energiavaroja tehokkaasti. Eikä maan tarvitse sijaita valtameren rannikolla pystyäkseen hyödyntämään tuulienergiaa tehokkaasti. Näillä molemmilla uusiutuvan energian saroilla Saksa saa muiden maiden ponnistelut näyttämään vaatimattomilta, sillä saksalaisilla on ”maailmanennätykset” sekä tuuli- että aurinkoenergian kuukausittaisessa kokonaistuotannossa, ja väkilukuun suhteutettuna Saksan aurinkovoimaloiden kapasiteetti ja todellinen tuotanto ovat ylivertaisia.

Tuulienergian huippulukemiin Saksa ylsi tammikuussa 2013, jolloin kuukauden aikana tuulella tuotettiin sähköä 5 terawattitunnin edestä. Tätäkin parempaa Saksa ylsi aurinkoenergian hyödyntämisessä heinäkuussa 2013, jolloin saksalaisten aurinkopaneelien yhteistuotanto nousi kuukauden aikana 5.1 terawattituntiin, Climate Progress -sivusto raportoi 22.8.2013.

Saksan asemaa johtavana aurinkoenergian tuottajana kuvaa väkilukuun suhteutettu kokonaistuotanto. Tällä mittarilla Saksa on maailmassa ylivoimainen ykkönen: Vuoden 2012 lopulla tilastoidussa vertailussa jokaista miljoonaa asukasta kohti Saksalla oli aurinkopaneeleissaan tuotantokapasiteettia noin 400 megawattia (MW). Toisena tällä listalla on Italia, jolla aurinkovoimaloiden kapasiteettia oli 267 MW/miljoona asukasta, ja seuraavina listalla olivat Belgia (254 MW), Tshekin tasavalta (204MW), Kreikka (143 MW)/ miljoona asukasta (http://thinkprogress.org/climate/2013/08/22/2508191/germany-solar-generation-record/

Mainokset