Avainsanat

, , , , , , , ,

The Encyclopedia of Hinduism. Photo credit www.newswise.comMaailman suuriin valtauskontoihin lukeutuva, etenkin yli 1.2 miljardin asukkaan Intian elämää ohjaava hindulaisuus on jäänyt muille kuin hinduille varsin vieraaksi – paljon oudommaksi kuin esimerkiksi islam. Tietoa hindulaisuudesta on kuitenkin tarjolla, ja varsinkin Yhdysvalloissa 26.8.2013 julkaistun ”kaiken kattavan” tietosanakirjan ilmestymisen jälkeen.

Etelä-Carolina yliopiston suojissa järjestyn konferenssin yhteydessä julkistettu 11-osainen, englanninkielinen Encyclopedia of Hinduism kertoo kattavasti hindulaisuuteen liittyvistä uskomuksista ja käytännöistä, ja lisäksi teossarjassa on monipuolista tietoa Intiasta ja intialaisten elämästä. The India Heritage Research Foundation -säätiön kustantaman teoksen kasaaminen on vaatinut 25 vuoden ja lähes tuhannen intialaisen, eurooppalaisen ja yhdysvaltalaisen asiantuntijan työpanoksen. Ensyklopediassa on yli 7 000 artikkelia ja yli 1 000 värivalokuvaa, joilla valotetaan paitsi hindulaisuutta uskontona myös muun muassa Intian historiaa, kielioloja, kulttuuria ja filosofiaa, arkkitehtuuria, lääketiedettä ja yhteiskuntaelämää monelta suunnalta. Vastaava intialainen versio julkaistiin jo vuonna 2010 (The Times of India, 26.8.2013)

Mainokset