Avainsanat

, , , , , ,

Thames-joessa voi nähdä hylkeen vaikka kuuluisan Lontoon tulvapadon tuntumassa.

Thames-joessa voi nähdä hylkeen vaikka kuuluisan Lontoon tulvapadon tuntumassa.

Lontoon halki Englannin kanaaliin virtaavan Thames-joen suistoalueelta ja läheiseltä merenrannikolta laskettiin kaikkien aikojen kattavimmassa laskennassa 708 hyljettä. Harmaahylkeiden ja kirjohylkeiden määrä yllätti tutkijat, sillä koskaan aikaisemmin merinisäkkäitä ei ole havaittu näillä seuduilla yhtä paljon.

Lontoon Eläintieteellisen yhdistyksen (Zoolological Society of London; ZSL) organisoimassa laskennassa asiantuntijat ja lukuisat vapaaehtoiset tarkkailivat ja rekisteröivät hylkeitä sekä veneistä, ilmasta että maalta käsin. Laskenta toteutettiin hylkeiden karvanvaihdon aikoihin, jolloin nisäkkäät siirtyvät kuivalle maalle ennen talven kylmyyttä kestävän uuden turkin valmistumista. Satojen hylkeiden havaitseminen oli yllätys, sillä monilla Britannian vesialueilla on todettu hyljekantojen voimakkaasti taantuneen, paikoin täysin hävinneen. Thamesin alueen hyljekannat ovat olleet vähemmän tutkittuja ja heikommin tunnettuja kuin muiden Britannian hyljepopulaatioiden vahvuudet (https://www.zsl.org/conservation/news/new-survey-reveals-seal-numbers-in-the-thames,1111,NS.html

Mainokset