Avainsanat

, , , , , ,

Ensimmäisenä rajoituspäivänä kävijöiltä takavarikoitiin 8 000 sytytintä

Kielettyn kaupunkiin tutustuu päivittäin tuhansia ihmisiä, joten sytkärien ja tlitikkujen pois ottaminen on henkilökunnalle melkoinen urakka.

Kiellettyyn kaupunkiin tutustuu päivittäin tuhansia ihmisiä, joten sytkärien ja tulitikkujen pois keräämisessä on henkilökunnalla melkoinen urakka.

Kiinan pääkaupungin Pekingin kuuluisaan Palatsimuseoon eli Kiellettyyn kaupunkiin julistettiin täydellinen tupakointikielto heinäkuussa 2013. Ja kiellosta myös pidetään kiinni, sillä museoalueelle saapuvat tulijat tarkastetaan ja heiltä takavarikoidaan tupakansytyttimet ja tulitikut, jotta savuttelunhimoisimmatkaan eivät pääse tulta käsittelemään hyvin aralla puurakenteisella museoalueella.

Tupakointirajoitusten tultua voimaan kieltoa valvotaan tiukoin ottein. Kiellon ensimmäisen voimassaolopäivän (15.8.2013) saldona Kiellettyyn kaupunkiin saapuvilta kävijöiltä otettiin pois kaikkiaan noin 8 000 tupakansytytintä tai tulitikkuaskia, kertoi uutistoimisto Xinhua 16.8.2013. Takavarikoidut tulentekovälineet voi museokäynnin jälkeen hakea takaisin erityisestä noutopisteestä. Museovieraiden tupakointi on tällaisilla säännöillä ja rajoituksilla varsin epätodennäköistä, mutta museon henkilökuntaa varoitetaan ankarista rangaistuksista, jos he tupakoivat Kielletyssä kaupungissa (Pekingin Kielletty kaupunki savuttomaksi alueeksi. Tiedebasaari 23.7.2013; https://tiedebasaari.wordpress.com/2013/07/23

Mainokset