Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Huippututkintoja yhä selvästi vähemmän kuin Kiinassa ja Yhdysvalloissa

Intian yliopistot tuottavat paljon tohtoreita, joilla on kysyntää myös länsimaiden vaativilla työmarkkinoilla.

Intian yliopistot tuottavat paljon tohtoreita, joilla on kysyntää myös länsimaiden vaativilla työmarkkinoilla.

Intia on panostanut paljon henkisen pääoman kasvattamiseen, etenkin koulujen kehittämiseen, lasten oppivelvollisuuden toteutumiseen, tasavertaiseen oppimismahdollisuuksien turvaamiseen sekä lasten ja aikuisten lukutaidon lisäämiseen. Yhtenä suurena ja kansantaloutta ajatellen painopisteeksi asetettuna tavoitteena on ollut jättivaltion yliopisto- ja korkeakoulujärjestelmän määrätietoinen kehittäminen. Tällä saralla Intia onkin ottamassa melkoisia harppauksia, sillä useissa tasomittauksissa intialaiset ovat menestyneet hyvin, ja myös korkeimman koulutustason saavuttavien tohtorin määrä on nopeasti kasvamassa.

Intian yliopistojen tason valvova virallisia rekistereitä ylläpitävä viranomainen, The University Grants Commission (UGC) kertoo uusimmassa tilastossaan intialaisista yliopistoista valmistuneiden tohtorintutkintojen määrän lisääntyneen yli 50 prosentilla kolmen viimeksi kuluneen lukuvuoden aikana. Lukuvuoden 2008–2009 aikana Intiassa suoritettiin kaikkiaan 10 781 tohtorintutkintoa, kun lukuvuoden 2011–2012 aikana uusia tohtoreita valmistui 16 093, uutisoi The Times of India 9.8.2013.  Vertailu jo muutaman vuoden ikäisiin tilastoihin osoittaa Intian olevan yhä selvästi suurten kilpailijamaidensa takana akateemisten tutkintojen määrissä. Yhdysvaltalaisen Yalen yliopiston julkaisemien tilastojen mukaan vuonna 2007 Yhdysvalloissa tohtorin tutkinnon suorittaneita oli kaikkiaan 41 464, ja Kiinassa samana vuonna tohtoreita valmistui 48 112.

Yliopistojen ja muiden tutkimuslaitosten julkaisemien tieteellisten artikkelien määrä on kasvanut YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestön (UNESCO) tilastojen mukaan Intiassa selvästi nopeammin kuin maailmalla keskimäärin. Vuonna 2002 intialaiset tutkijat julkaisivat noin 26 000 tieteellistä artikkelia, ja vuonna 2007 julkaisujen määrä oli noussut jo 44 000 artikkeliin. Huimasta kasvusta huolimatta Intia on edelleen paljon toista jättivaltiota ja kilpailijaansa Kiinaa jäljessä.

Mainokset