Avainsanat

, , , , , , , ,

H7N9-lintuinfluenssavirus on osoittautunut erittäin vaaralliseksi tartunnan saaneille.

H7N9-lintuinfluenssavirus on osoittautunut erittäin vaaralliseksi tartunnan saaneille.

Maaliskuun 2013 lopulla Kiinassa ensi kertaa ihmisiltä todettu uudenlainen, A(H7N9) -lintuinfluenssa löytyi nopeasti kymmeniltä potilailta. ja tauti osoittautui tartunnan saaneille erittäin vaaralliseksi. Kevään edetessä epidemia kuitenkin rauhoittui, ja uusia tapauksia ei ilmaantunut pariin kuukauteen. Heinäkuussa kuitenkin maan pääkaupungista Pekingistä löytyi yksi tapaus, ja viimeisimpänä tartunnan saaneena on 51-vuotias nainen, jolla H7N9 varmistettiin Kiinan eteläisessä Guandongin maakunnassa 10.8.2013.

Nainen joutui sairaalahoitoon jo 3.8.2013 viikkoja jatkuneen korkean kuumeen takia. Tartunnan saanut nainen on toiminut vuosikausia siipikarjan teurastuksessa, raportoi uutistoimisto Xinhua 10.8.2013. Useimmat toistaiseksi havaitut H7N9-tapaukset liittyvät enemmän tai vähemmän läheisesti kiinalaisilla toreilla myytäviin tai maatiloilla kasvatettuihin kanoihin ja muuhun siipikarjaan. Uusimmassa tapauksessa siipikarjan teurastajan työtovereita ja muita läheisiä on tutkittu 36 henkilöä, mutta kenelläkään ei ole toistaiseksi havaittu mitään oireita tai viitteitä viruksesta.

Manner-Kiinassa H7N9-tartunta oli Kiinan kansallisen terveys- ja perhesuunnittelukomission tietojen mukaan tuohon päivämäärään mennessä todettu 133 potilaalta, joista 44 on kuollut.

Mainokset