Avainsanat

, , , , , , , , , , , ,

Indonesialaisessa tarhassa syntyi marraskuussa 2012 kolme poikasta

Damai-äiti imettää kahta yhdysvaltalaisessa elintarhassa syntynyttä poikastaan. Luonnossa sumatrantiikeri on erittäin harvinainen ja uhanalainen.

Damai-äiti imettää kahta yhdysvaltalaisessa eläintarhassa syntynyttä poikastaan. Luonnossa sumatrantiikeri on erittäin harvinainen ja uhanalainen.

Sumatrantiikeri (Panthera tigris sumatrae) on yksi maailman uhanalaisimmista suurpedoista. lajia tavataan ainoastaan Indonesialle kuuluvalla Sumatran saarella, jolla suurten kissapetojen salametsästys ja elinympäristöjen tuhoaminen ovat harventaneet tiikerien kantaa rajusti viime vuosikymmeninä. Tätä nykyä Sumatran luonnossa on ehkä alle 400 tiikeriyksilö, ja optimistisimpienkin arvioiden mukaan lajin kokonaisvahvuus on korkeintaan 500 kissaa.

Eläintarhat ovat monen uhanalaisen lajin viimeisiä turvapaikkoja, mutta kaikki eläimet eivät tarhoissa viihdy – lisääntymisestä puhumattakaan. Yhdysvaltain pääkaupungissa Washington DC:ssä toimivan National Zoon sumatrantiikerit saivat kuitenkin kaksi poikasta 5.8.2013. Damai-emon ja 12-vuotiaan Kavi-isän poikaset ovat vielä sokeita, mutta tulokkaat ovat hyvin aktiivisia touhutessaan emonsa kimpussa. Tiikeriperheen elämää voidaan seurata vain mustavalkoisen videokuvan välityksellä. Yksikään ihminen ei ole vielä ollut poikasten lähellä, eikä niitä häiritä pariin viikkoon, tarhan eläinhoitajat kertovat (PhysOrg.com, 8.8.2013).

Sumatrantiikerin lisääntyminen tarhaoloissa on harvinaista ja siksi jokainen tapaus on suuri uutinen. Edellisen kerran tällaista iloista perhetapahtumaa todistettiin marraskuussa 2012 indonesialaisessa eläintarhassa, jossa tiikeripari sai kolme tervettä poikasta.

Mainokset