Avainsanat

, , ,

Makakiapinat viihtyvät hedelmäpuita kasvailla seuduilla, mutta luonnon ravintovarojen käydessä niukoiksi eläimet voivat olla todellinen riesa puutarhoille ja viljelyksille.

Makakiapinat viihtyvät hedelmäpuita kasvailla seuduilla, mutta luonnon ravintovarojen käydessä niukoiksi eläimet voivat olla todellinen riesa puutarhoille ja viljelyksille.

Luonnonvaraiset eläimet verottavat Sri Lankan saarivaltion puutarhaviljelijöitä ja muita maataloustuottajia niin raskaasti, että eäimille on tarjottava erikseen kasvatettavia herkkuja. Si Lankan luonnonvaraminiseri Wijith Wijayamuni Soyza ilmoitti käynnistävänsä ohjelman, jossa luontoon – villien eläinten keskeisille asuinpaikoille – istutetaan hedelmäpuita luonnonvaraisten kuluttajien käyttöön. Tarvetta tällaiseen vapaaehtoiseen hedelmätarjontaan tuntuu todella olevan, uutisoi Ceylon Today -lehti 8.7.2013.

Ministeri Soyza kertoi omakohtaisena kokemuksenaan, että hänen omistamiltaan ja kotinsa lähellä sijaitsevalta hedelmätarhalta häviää vuosittain 100 000 mangohedelmää apinoiden, norsujen ja muiden villieläinten suihin.

Luonnonvaraministerin kaavailujen mukaan luonnon villieläinten asuinpaikoille istutettaan mangoa, guavaa, cashewpähkinää ja muita eläinten suosimia hedelmäpuita.

Mainokset