Avainsanat

, , , , , , ,

Viimeisimmän kuukauden aikana yksi uusi tapaus

Kiinassa maaliskuun 2013 viimeisinä päivinä ilmaantuneen uudenlaisen, H7N9-tyypin lintuinfluenssan tartunnan on saanut 132 ihmistä. Tartunnan saaneista potilaista 43 on menehtynyt. Sairastuneiden yleisin kuolinsyy on ollut erittäin ankara keuhkokuume. Kiinan Kansallinen terveydenhuollon ja perhesuunnittelun komissio on luvannut tiedottaa epidemian kulusta jokaisen kuukauden 10. päivänä. Uusimman seurantakuukauden aikana H7N9-tartunnan sai vain yksi henkilö itäisessä Kiinassa, Jiangsun maakunnassa (uutistoimisto Xinhua 10.7.2013).

H7N9-virustartunnan saaneista henkilöistä 85 on päässyt kotiin sairaalahoidosta. Monet sairastuneet ovat ainakin osan hoitojaksostaan joutuneet viettämään teho-osastoilla. Sairaalahoidossa on yhä 89 H7N9-potilasta.

Tyypin A(H7N9) lintuinfluenssavirusta on tavattu ihmisillä kymmenessä Manner-Kiinan maakunnassa, yhteensä 40 kaupungissa. Ainoa Manner-Kiinan ulkopuolelta havaittu tartunta on yksi henkilö Taiwanilla. Tämä  potilas on parantunut ja hänet on jo kotiutettu sairaalahoidosta.

Mainokset