Avainsanat

, , , , ,

Turmavoimalan omistaja myöntää onnettomuuden syyllisyyden elantonsa menettäneen maanviljelijän itsemurhaan

Fukushima Daichii -ydinvoimalan omistajan Tepcon (Tokyo Electric Power Co) logosta tehdyssä muunnelmassa on varoitukset niin säteilystä, myrkyistä kuin biologisista vaaroistakin. Ja kaikki varoitukset tuntuvat olevan aiheellisia.

Fukushima Daiichi -ydinvoimalan omistajan Tepcon (Tokyo Electric Power Co) logosta tehdyssä muunnelmassa on varoitukset niin säteilystä, myrkyistä kuin biologisista vaaroistakin. Ja kaikki varoitukset tuntuvat olevan aiheellisia.

Maaliskuussa 2011 Japanissa merenalaisen maanjäristyksen ja sitä seuranneen tsunamin vaurioittaman Fukushima Daiichi -ydinvoimalan omistajaTepco (Tokyo Electric Power Company) myöntää, että voimalaturmasta aiheutuneista radioaktiivisten päästöjen haitoista kärsineiden kansalaisten valitusasiakirjoja on kadonnut ennen asioiden käsittelyä. Julkisuuteen asia tuli, kun yhtiön työntekijä hukkasi 22 henkilön tekemät valitusasiakirjat. Samalla Tepco joutui myöntämään, ettei tämä ollut alallaan ensimmäinen tapaus (NewsOnJapan.com -sivusto 15.6.2013).

Kaikkiaan Fukushima Daiichi -ydinvoimalan ykkösyksikön vaurioista johtuneista haitoista tehtyjä valituksia ja korvausvaatimuksia on kadonnut ennen asianmukaista käsittelyä ainakin 60 eri tapauksessa. Asiakirjojen häviämistä ainakin sivulliset voisivat pitää skandaalimaisena, mutta Tepco toteaa vain lopettavansa asioiden käsittelyn yksinkertaisesti siksi, ettei kaikkia 22 valituksen tai korvausvaatimuksen tekijöitä ole tavoitettu http://newsonjapan.com/html/newsdesk/article/103106.php

Noin viikkoa aikaisemmin Tepco oli otsikoissa, kun yhtiö myönsi ydinvoimalaturman olleen merkittävä syyllinen jo aikaisemmin julkisuuteen tulleessa maanviljelijän itsemurhatapauksessa. 64-vuotias maanviljelijä hirttäytyi puuhun omilla viljelymaillaan, kun viranomaiset kielsivät voimalan vaikutuspiirissä sijaitsevien alueiden maataloustuotteiden myynnin radioaktiivisten aineiden pelossa (NewsOnJapan.com -sivusto 7.6.2013). Tapaus oli ensimmäinen, jossa voimayhtiö myöntyi rahallisiin korvauksiin Fukushima Daiichi -turman aiheuttamista haitoista. Tepco maksoi edesmenneen maanviljelijän omaisille korvauksia, joiden suuruutta tai muita sopimuksen yksityiskohtia ei julkisteta http://newsonjapan.com/html/newsdesk/article/102957.php

Mainokset