Avainsanat

, , ,

Maallisesta elämästä luostariin vetäytyneen munkin tulisi pidättäytyä viettelyksiä tarjoavasta internetistä edellyttää Venäjän ortodoksisen kirkon johtaja.

Maallisesta elämästä luostariin vetäytyneen munkin tulisi pidättäytyä viettelyksiä tarjoavasta internetistä edellyttää Venäjän ortodoksisen kirkon johtaja.

Patriarkalla on kuitenkin oma Facebook-sivusto

Maallisesta elämästä luostareihin vetäytyneiden munkkien ei pitäisi olla älypuhelimillaan yhteydessä internetiin välttääkseen verkkomaailman välittämiä kiusauksia, totesi Venäjän ortodoksisen kirkon johtaja, patriarkka Kiril vieraillessaan Kreikassa Zografin luostarissa. Patriarkan mukaan monet munkit käyttäytyvät epäjohdonmukaisesti: ”Toisaalta he jättävät maallisen elämän pystyäkseen kehittämään suotuisat olot olosuhteet pelastumiselle, mutta toisaalta he käyttävät älypuhelimiaan ollakseen yhteydessä internetiin, jossa – kuten hyvin tiedämme – on synnillistä ja viettelevää sisältöä”.   Luostarielämä on perinteisesti tiukasti säädeltyä, eikä sen tarvitse sopeutua nykyaikaisiin oloihin.

Patriarkka Kiril on aikaisemminkin varoitellut internetin kielteisistä vaikutuksista, jotka muokkaavat ihmistä ei-toivotuilla tavoilla. Ortodoksisella kirkolla on kuitenkin kiinteä side internetiin, ja muun muassa patriarkan itsensä tiedetään käyttävän nettiä tietojen hankkimiseen. Ja vuodesta 2012 patriarkka Kirilillä on ollut oma sivusto myös Facebookissa. (http://www.euronews.com/newswires/1984448-head-of-russian-church-urges-monks-to-shun-internet/).

Mainokset