Avainsanat

, , , , ,

Urheilussa menestyneillä intialaisnuorilla – kuten kuvan krikettimestareilla – on vapaa pääsy valtion kustantamiin yliopisto-opintoihin.

Huippu-urheilu vaatii tätä nykyä täystoimista omistautumista harrastukselle, jos mielii menestyä kansainvälisessä kilvoittelussa. Huipulle tähtäävillä urheilijoilla – on laji tai kilpailumuoto mikä tahansa – usein vaikeuksia elämässä kilpailu-uran jälkeen. Siksi esimerkiksi Suomessa uusissa huippu-urheilun kehittämisohjelmissa korostetaan opiskelun ja ”oikean ammatin” hankkimisen tärkeyttä jo urheilu-uran aikana tai välittömästi kilpailemisen päätyttyä. Intiassa yhteiskunta tukee menestyneitä urheilijoita takaamalla kansainvälisissä suurkilpailuissa hyvin menestyneille vapaat opiskelumahdollisuudet maan yliopistoissa tai muissa korkeimman tason oppilaitoksissa, kertoi The Times of India -lehti 11.11.2012. Kansallisissa mestaruuskilpailuissa mitalin voittaneille tai kansainvälisissä kilpailuissa kotimaataan edustaneille urheilijoille valtio maksaa 75 prosenttia opiskelukustannuksista.

Kaikkia Intian yliopistoja ja muita korkeakouluja koskevat uudet säädökset kattavat suunnittelukauden 2012–2117. Menestyneiden urheilijoiden saama täysi tuki koskee kaikkia opiskelun tasoja yliopistollisesta tai ammatillisesta perustutkinnosta aina korkeimpiin suorituksiin kuten tohtorin tutkintoon saakka. Menestyvien urheilijoiden tukemisen taustalla on valtion halu paitsi palkita hyvistä, kansallisesti arvostetuista saavutuksista myös lisätä kiinnostusta liikuntaan ja urheiluharrastuksiin myös koulutuksen ja opiskelun aikana.

Mainokset